Omhoog

Mailing 10 januari 2004

 


U ontvangt dit mailtje omdat u zich heeft opgegeven voor sneller internetten in NW-Friesland. Mocht u dit mailtje onterecht ontvangen, zou u dan een antwoord willen sturen op dit bericht! Uw email adres is dan blijkbaar ten onrechte in de groep ingevoerd, wellicht door een type-fout. Dit is dus geen SPAM, maar informatie op verzoek!

 
Geachte dorpsgenoten,
 
Ik werd door twee mensen uit Wijnaldum benaderd: beiden was opgevallen dat de postcode check van hun adres nu ineens andere resultaten geeft dan eerst.......een deel van Wijnaldum blijkt volgens de postcode checks ineens geen ADSL meer te kunnen krijgen.
 
Bij ADSL werd door KPN altijd een grens gehanteerd van 3 kilometer kabellengte van centrale (die voor Wijnaldum dus in Sexbierum staat) en de abonnee. Voor een deel van Wijnaludum overschrijdt deze kabellengte de grenswaarde voor ADSL.
 
In het gesprek dat ik in november met dhr Visser, directeur KPN noord-oost had, gaf hij aan dat op zeer korte termijn die grens zou worden verhoogd, o.a. door toepassing van nieuwe modems. Bovendien is de grens eigenlijk een waarde die men proefondervindelijk heeft vastgesteld, omdat tot die afstand men zonder problemen ADSL met redelijke snelheid kon aanbieden.
 
Naar aanleiding van de twee email die ik kreeg heb ik opnieuw dhr. Visser benaderd met de vraag naar de status. Het antwoord van hem staat hieronder.....
 
Hoewel de zaak dus wel volop in beweging is, is het met name voor een deel van Wijnaldum voorlopig dus afwachten hoe het op korte termijn allemaal gaat lopen. Ik ben er zelf van onvertuigd dat het technisch mogelijk zal blijken om ook verder dan de 3km grens ADSL aan te kunnen bieden, met mogelijk wel lagere snelheden dan standaard. Maar alles lijkt me beter dan inbellen.
 
Hoewel onze Wifi-kandidaat niet meer gereageerd heeft op emails, zal dan in het uiterste geval Wifi een mogelijkheid zijn, lijkt me.
 
Eén van de emails kwam van René. Hij had ook uitgezocht welke postcodes wel resultaat gaven. Onderaan vindt u deze opsomming.
 
Tenslotte wil ik u nog wijzen op het pas-ingerichte forum: een plaats om vragen te stellen, ervaringen te delen en dergelijke. Deelname is (uiteraard) gratis. De forum-website  is te vinden op:
 
Groeten,
 
Henk Broekhuizen
 
 
 
 
Geachte heer Broekhuizen,
 
Er worden proeven gedaan met nieuwe modems, waarmee langere afstanden kunnen worden overbrugd.
Ik kan u helaas nog niet zeggen waneer deze nieuwe technologie zal worden ingezet.
Ik kan u verzekeren dat ik deze ontwikkelingen op de voet volg, daar er vooral in het noorden veel
belangstelling voor bestaat !
 
met vriendelijke groet
Hein L. Visser
 

 
wel: wel ADSL
niet: blijkbaar geen ADSL mogelijk
el lite & basic: beperkte snelheid dus.
 
8857bs  niet
 8857bv   niet
 8857rc   niet
 8857bh  niet
 8857bm  wel
 8857bk  wel
 8857be  wel
 8857ra  niet
 8857bl  wel
 8857bc  wel
 8857rb  niet
 8857bn  wel
 8857bb   wel
 8857re  niet
 8857ba  niet
 8857bd   wel lite en basic
 8857bt  niet
 8857bg  wel
 8857br  wel
 8857bp  niet
 8857bj   wel
 8857bw  wel
 
Met dank aan René!
 

 


Last change: zaterdag, januari 10, 2004 16:40:04
http://sneller.doorhet.net         email