Omhoog

Mailing 13 oktober 2002

Heren en dames,

 
Ik had afgelopen vrijdag een uitgebreid gesprek met dhr van der Meer van Essent Kabelcom. Hij vertelde me de nieuwe tussenstand, waar ik in ieder geval niet onverdeeld vrolijk van wordt.
Hij heeft namens Essent gesprekken gevoerd met een ambtenaar van gemeente Franekeradeel en wel met dhr Zijlstra. Dhr. Zijlstra heeft Economische Ontwikkeling en Vastgoed onder zijn beheer. Essent heeft in dit gesprek gevraagd of de gemeente ook bereid is om een financiële bijdrage te doen om internetten via de kabel voor alle dorpen in Franekeradeel mogelijk te maken. Essent wil eigenlijk alleen praten over een oplossing voor één hele gemeente tegelijk.
 
Zijlstra gaf aan dat hij nog geen geluiden uit de gemeente gehoord had over deze wenselijkheid en zag binnen de huidige prioriteiten van de gemeente geen mogelijkheden. Hij zal het vanzelf presenteren aan de politiek verantwoordelijke, maar wellicht met hetzelfde resultaat.
 
Hier ligt voor u allen dus een punt van aktie! We moeten dus met z'n allen de gemeente duidelijk gaan maken dat we kabelinternetten nodig vinden! Voor elk persoon is het misschien een andere reden:
  • internetten tegen een maandelijkse, vaste vergoeding (flatfee), in plaats van kosten per tik
  • hogere snelheden dan nu bereikt kan worden (analoge lijn is 56k en ISDN is 64 of maximaal 128k), om aansluiting te houden bij dat deel van de Nederlandse samenleving die nu als via kabelinternet en ADSL in minuten informatie binnenhaald, terwijl wij vele uren bezig zijn.
  • bereikbaar blijven bij internetten, zonder voor bijna dubbele kosten een ISDN lijn te hoeven nemen
  • 8000 mensen in Franeker zelf hebben wel toegang tot snel internet, maar de andere 12 000 niet! Een gemeente die leefbaarheid van de dorpen wil bevorderen, mag daar ook wel een deel van het geld dat ook wij meebetalen, gebruiken voor dit moderne medium.
Daarom heren en dames: neem aktie, pak een stuk papier en schrijf een brief naar onze gemeente om uw stem te laten horen. Mobiliseer mensen in uw omgeving of zij misschien nu toch kabelinternet zouden willen. Als we NU geen aktie nemen, dan gaat onze kans voorbij. Dus schrijf een brief naar de gemeente, t.a.v. dhr Zijlstra. Benader ook zo nodig uw gemeenteraadslid en politieke partij om onze wens bekend te maken. Alleen door vanuit verschillende kanten bericht te geven, kan er iets worden bereikt. Handel dus NU!
 
U zou ook een email kunnen sturen, maar een brief is tastbaarder, kan worden gestapeld en een nietje erdoorheen. Bovendien nemen veel bedrijven en instellingen een emailtje niet echt serieus. Dus pak een stuk papier en schrijf een briefje naar de gemeente.
 
Groeten,
 
Henk Broekhuizen
 

 


Last change: zaterdag, maart 27, 2004 12:50:24
http://sneller.doorhet.net         email