Omhoog

Mailing 15 nov 2003

 

U ontvangt dit mailtje omdat u zich heeft opgegeven voor sneller internetten in NW-Friesland. Mocht u dit mailtje onterecht ontvangen, zou u dan een antwoord willen sturen op dit bericht! Uw email adres is dan blijkbaar ten onrechte in de groep ingevoerd, wellicht door een type-fout. Dit is dus geen SPAM, maar informatie op verzoek!

 
ADSL voor Tzummarum
Ik werd vandaag door twee mensen erop attent gemaakt dat volgens de postcode-test op de site van kpn (www.kpn.com) postcodes van Tzummarum de mededeling oplevert dat ADSL per december beschikbaar zal zijn. Dit is goed nieuws voor diegenen die hiervan gebruik kunnen maken.
Op centrale Tzummarum is ook Oosterbierum aangesloten. De afstand van ongeveer 3 kilometer tot de centrale kan hierbij een probleem zijn (KPN bood ADSL altijd aan tot 3 km).
 
Andere dorpen
Ik heb zelf ook nog postcodes uit het gebied Sexbierum-Pietersbierum-Wijnaldum geprobeerd, maar nog zonder positief resultaat.
 
Overige aktiviteiten
Ik ben gisteren op bezoek geweest op de firma XSconnect in Haulerwijk (22 km voorbij Drachten). Zij zijn de 2e firma die wel in onze regio internet willen aanleggen. De snelheid die men biedt voor 30 euro is een faktor vier lager dan die van ITcafe-Bolsward (256kbps tegen 1 Mbps). Toch hebben ze een goed concept in handen en na bijna tweeëneenhalf uur doorpraten zeker een geschikt bedrijf.
 
ITcafe-Bolsward: ik heb geen nieuws over hen.....afgelopen week geprobeerd ze aan de telefoon te krijgen, maar niet gelukt. Een nieuw emailtje is momenteel onderweg. Onbekend dus of ze de situatie al hebben bekeken en hoe de planning er uit zou zien.
 
Uiteraard blijven we scherp op mogelijkheden via ADSL (zo zie je maar wee: stiekum wordt er toch weer omgebouwd), één van de ontvangers van dit emailtje zal eens gaan porren bij de KPN om eens te kijken wat men van plan is.
 
Mocht iemand die dit leest iets horen of lezen erover, laat het graag even weten. De KPN aktie in Tzummarum waren bij een paar 'insiders' ook niet bekend.
 
Groeten,
 
Henk Broekhuizen
 

 


Last change: woensdag, december 03, 2003 22:08:14
http://sneller.doorhet.net         email