Omhoog

Mailing 18 okt 2003

 


U ontvangt dit mailtje omdat u zich heeft opgegeven voor sneller internetten in NW-Friesland. Mocht u dit mailtje onterecht ontvangen, zou u dan een antwoord willen sturen op dit bericht! Uw email adres is dan blijkbaar ten onrechte in de groep ingevoerd, wellicht door een type-fout. Dit is dus geen SPAM, maar informatie op verzoek!

 
Dorpsgenoten,
 
Inmiddels ben ik het ziekenhuis weer uit en kan weer rustig aan denken aan andere zaken :).
 
Wifi status
Komende week zal ik op bezoek gaan bij het bedrijf in Bolsward dat WiFi voor onze dorpen zou kunnen aanleggen. De aanbieding zoals dit bedrijf het enige tijd geleden presenteerde is:
    eenmalige kosten 125 euro, 25 euro per maand abonnement voor 1024 kbps download, via wifi techniek (=draadloos), met aanvoer via een straalverbinding. 
Zoals al eerder gemeld riep dit bij mij (en anderen!) een aantal vragen op.....daarom wil ik de details eerst goed doornemen of er nergens een addertje onder het gras zit, zoals enorme overboekingsfactoren. Daarnaast zijn faciliteiten, ervaring en vooral continuïteit van belang (een eenmans-zaak zal regelmatig geen storingen kunnen oplossen).
 
ADSL via Publishnet
Dit is dus niet haalbaar gebleken, hoewel er wekelijks nog formulieren binnenkomen. De formulieren blijven in mijn bezit en zullen binnenkort worden verscheurd, zodat niemand op welke wijze dan ook gebonden is aan de opgave voor Publishnet, zoals ook eerder door mij is aangegeven.
 
TISCALI
Zoals eerder gemeld heb ik Tiscali een brief gestuurd met het verzoek mij op ADSL aan te sluiten, met vermelding dat er nog minimaal 75 belangstellenden zijn. Tiscali adverteert immers met 'ADSL voor iedereen'. Hierop is tot op vandaag geen enkele reactie gekomen. Komende week zal ik een 2e brief sturen, met min of meer de eis om mij aan te sluiten. Indien ze niet regaeren of weigeren zal ik een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie. Vooralsnog voor onze wens (snel internetten) geen reële optie (of er gebeurt een klein wondertje :).
 
Mailing uit Oosterbierum
Velen van u zullen inmiddels een briefje ontvangen hebben van een intiatief uit Oosterbierum: de internetclub. Blijkbaar is nog iemand bezig met realiseren van Wifi. Mij is totaal onbekend of dit één persoon is, een groep. Daarnaast is mij onbekend hoe ze het willen realiseren (straalverbinding of satelliet). Ik kreeg nèt telefoon van één van onze groep-leden die me vertelde dat hij geprobeerd had om het 06-nummer uit de mailing te bellen, echter zonder gehoor.
Iedereen staat vanzelf vrij om hiervoor te kiezen (hoewel momenteel ook nog geen prijzen, snelheden en voorwaarden bekend zijn). Wel zou ik willen vragen of diegenen die daarvoor kiezen, zich wèl willen afmelden (per email, post, telefoon), zodat duidelijk blijft met welke groep ik nog te doen heb.
 
 
NOM initiatief
Misschien heeft u het afgelopen zondag op Nederland 1 gezien (of de dag erna op TV Fryslân): een documentaire over internetten op het platteland van onze provincie. Herman Zeilstra heeft in een programma van een half uur geprobeerd een beeld te schetsen van een aantal initiatieven in Friesland, waaronder Sexbierum e.o. . Opnames zijn o.a. gemaakt tijdens de info-avond begin juli en later nog eens bij mij thuis. Een aardig en goed overzicht denk ik, met daarin ook uitspraken van de gedeputeerde van economische zaken en de vice-directeur van de NOM.
 
Er is dus door de provincie een onderzoek gestart naar de haalbaarheid om alle telefooncentrales in Friesland om te laten bouwen i.s.m. de NOM. Het resultaat van het onderzoek zal begin 2004 bekend zijn, waarna er in voorjaar 2004 een besluit genomen kan worden. Mijn inschatting is dat realisatie pas in 2005 verwacht kan worden.
 
Ontvangstbevestiging
Ook dit mailtje is voorzien van een ontvangstbevestigings-verzoek. Reden is dat op die wijze bijgehouden kan worden dat alle email adressen van de mailing nog geldig zijn en berichten aankomen. Soms zijn email adressen wel eens moeilijk te lezen op de formulieren en een foutje is dan zo gemaakt. Mocht u opvallen dat iemand in uw buurt deze mailing niet krijgt, stuur 'm dan rustig even door naar die persoon, maar stuur ook even een mailtje naar mij toe zodat dat email adres toegevoegd kan worden aan de email-groep.
 
Tenslotte
Ik hoop over een week een concrete oplossing en aanbieding van het bedrijf uit Bolsward te kunnen voorleggen, waarna een ieder persoon zelf kan beslissen of hij/zij mee doet aan die oplossing, of kiest om òf te wachten òf een alternatief te nemen.
Hopelijk komt er dus een resultaat na bijna drie jaar aktievoeren, alternatieven onderzoeken (en vele verwerpen), mailings maken, vele vele vele gesprekken enz enz enz
 
Met vriendelijke groeten,
 
Henk Broekhuizen
 

 


Last change: woensdag, december 03, 2003 22:08:14
http://sneller.doorhet.net         email