Omhoog

Mailing 26 nov 2003


U ontvangt dit mailtje omdat u zich heeft opgegeven voor sneller internetten in NW-Friesland. Mocht u dit mailtje onterecht ontvangen, zou u dan een antwoord willen sturen op dit bericht! Uw email adres is dan blijkbaar ten onrechte in de groep ingevoerd, wellicht door een type-fout. Dit is dus geen SPAM, maar informatie op verzoek!

 
De wereld in beweging....dat kan men wel zeggen. Na jaren geen mogelijkheden ten eerste twee verschillende bedrijven die wel Wifi (draadloos internet) willen komen aanleggen. Het bedrijf met de beste aanbieding (IT-Café Bolsward) hoopt eind december/begin januari de eerste personen aan te kunnen sluiten in Sexbierum. Daarna zal de rest en Wijnaldum en Pietersbierum kunnen volgen.
 
ADSL
Zoals u ook in de UM-krant van vandaag heeft kunnen lezen, is er ook nieuws op het front van de KPN: men heeft de minimum-deelnemers-grens laten zakken tot ongeveer 160 tot 170. Als gevolg is bijvoorbeeld centrale Tzummarum in december 2003 gepland voor ombouw naar ADSL. Goed nieuws voor inwoners van Tzummarum, Firdgum, Klooster Lidlum en Oosterbierum. Alleen een enkeling die echt vèr van de centrale woont, zal er geen gebruik van kunnen maken. Meer hierover op de postcode bladzijde van Tzummarum: http://sneller.doorhet.net/pc_tzummarum.htm
 
KPN
Ik heb dinsdag 18 november uitgebreid gesproken met dhr Visser, directeur KPN Noord/Oost tijdens een discussieavond die door de provincie was georganiseerd. Hij vertelde op de vraag welk aantal nu minimaal nodig is, dat op dit moment de KPN voor deze regio een minimum aantal van 160 tot 170 aanhoudt. En dat zijn voor veel gebieden haalbare aantallen. Met hem heb ik de afspraak gemaakt om nog nader contact te hebben. Ik heb hem een kleine week geleden een email gestuurd met de beschrijving van de acties tot nu toe, de ongeveer 100 aanvragen voor ADSL via Publishnet (personen die vast ook ADSL van KPN willen, want die is goedkoper!), de circa 70 overige aanmeldingen. Concrete vraag was ook aan hem: wat verwacht KPN nog van ons....aanmeldingen of iets anders. Helaas heb ik tot dit moment nog niets van hem gehoord.
NB Publishnet heeft de aantallen voor ombouw niet laten zakken, dus KPN lijkt nu een betere keus van via Publishnet.
 
Dus?
Tja moeilijk te zeggen: Wifi lijkt nu realiteit te kunnen worden en misschien ADSL ook. Het mooiste zou vanzelf beide zijn, zodat een ieder kan kiezen welke oplossing voor hem/haar het interessantste is.
 
En nu?
Ik wil iedereen die ADSL wil verzoeken om zich (ook) aan te melden op de site van KPN: www.ookadsl.nl . Hopelijk krijgt KPN op die manier een golf van aanmeldingen binnen zodat ze op het volgende keuze-moment ook centrale Sexbierum meenemen (de KPN maakt rond 4 december de nieuwe centrales bekend die omgebouwd zullen worden).
 
Email adressen
In de loop van de actie (jàren) zijn steeds meer emailadressen niet meer in gebruik, waardoor de emails niet meer bij iedereen aankomen. Als u iemand kent die ook breedband internet wil en zich heeft aangemeld, vraag hem/haar dan ook even of ze dit emailtje hebben gekregen. En laat hen zonodig even een emailtje sturen met hun nieuwe email adres. Een adresje meer of minder maakt niet uit hoor!.
 
Groeten,
 
Henk Broekhuizen
 
 
PS: nog even twee persoonlijke noten:
  • Vaak wordt op straat aangeschoten met vragen over ADSL en internetten, soms ook door mensen die deze emails krijgen. Zodra er iets bekend is, laat ik het u weten via deze emails, zodat ik niet op straat of in winkels 150 keer hetzelfde hoef te vertellen. Dus kijkt u s.v.p. eerst even in uw inbak van email en zonodig op de website http://sneller.doorhet.net , dat voorkomt veel onnodige vragen
  • Ik heb afgelopen maanden vaak de vraag gekregen wie de kosten draagt tot nu toe. Dat ben ik grotendeels zelf geweest. Mocht u een kleine bijdrage in de kosten willen bijdragen, kijkt u dan even op http://sneller.doorhet.net/kosten.htm

 

 


Last change: woensdag, december 03, 2003 22:08:16
http://sneller.doorhet.net         email