Omhoog

Mailing 28 juni 2003


U ontvangt dit mailtje omdat u zich heeft opgegeven voor sneller internetten in NW-Friesland. Mocht u dit mailtje onterecht ontvangen, zou u dan een antwoord willen sturen op dit bericht! Uw email adres is dan blijkbaar ten onrechte in de groep ingevoerd, wellicht door een type-fout. Dit is geen SPAM

 
Omdat er blijkbaar bij sommige mensen nog verwarring is:
 
De informatie avond is op donderdag avond 3 JULI om 20.00 uur in Dorpshuis It Waed, toegang gratis.
 
Aangezien de meeste mensen die dit mailtje lezen, zich al opgegeven hebben, is het voornamelijk van belang voor jullie kennissen en buren die misschien nog met vragen rondlopen.
 
 
  1. Rond vrijdag 4 juli zal gekeken worden of de 325 gehaald is (of haalbaar is). Momenteel zijn er ongeveer 70 aanmeldingen binnen, dus nog een lange weg te gaan. Er zitten er nog ongeveer 30 in de pijp-lijn, dus dan zijn we op 100. Nog veel te weinig dus.
  2. Alleen getekende en bij mij ingeleverde aanmeldingen kunnen meetellen.
  3. OOKADSL van KPN : van die aktie is het nadeel dat alleen huidhoudens tot maximaal 3 kilometer afstand tot de centrale, mee kunnen doen. Voor centrale Sexbierum houdt dit in dat Wijnaldum niet mee kan doen bij KPN. Bij Publishnet is de maximale afstand 5 kilometer en dan kan Wijnaldum wèl meedoen.
  4. Internetten via de kabel is dus niet mogelijk: Essent wil alleen investeren als de gemeente dat ook doet. De gemeente kan en wil echter geen geld investeren in dergelijk voorzieningen, in een tijd dat er flink bezuinigd moet worden.
  5. Voor ADSL wordt de telefoonaansluiting gebruikt. Als u geen vaste telefoonaansluiting hebt, dan kunt u ook geen ADSL krijgen! Kijk op http://sneller.doorhet.net voor oplossingen!
  6. ADSL <--> WiFi : ADSL biedt voor hetzelfde abonnementsgeld een dubbele snelheid!
  7. Aanbiedingen via TV en radio voor ADSL (gratis modem/gratis 3 maanden enz enz) : daarvan kan men alleen gebruik maken als de centrale al ADSL geschikt is, zoals in Harlingen en Franeker. HELAAS dus voor ons voorlopig niet weggelegd.
  8. Als er te weinig ADSL aanmeldingen zijn, zal in september/oktober de aanleg van WiFi starten.
Groeten,
 
 
Henk Broekhuizen
 

 


Last change: woensdag, december 03, 2003 22:08:16
http://sneller.doorhet.net         email