Omhoog

Mailing 30 sept 2003


U ontvangt dit mailtje omdat u zich heeft opgegeven voor sneller internetten in NW-Friesland. Mocht u dit mailtje onterecht ontvangen, zou u dan een antwoord willen sturen op dit bericht! Uw email adres is dan blijkbaar ten onrechte in de groep ingevoerd, wellicht door een type-fout. Dit is dus geen SPAM, maar informatie op verzoek!

 
Hallo dorpsgenoten,
 
Wederom een tussenstand van de aktiviteiten. Zoals u waarschijnlijk al uit de UM-krant heeft begrepen, waren er een week voor de einddatum voor ADSL er nog geen 100 getekende contracten voor Publishnet binnen. Aangezien de enige aktiviteit nog zou zijn 'deelnemen aan de braderie' tijdens de dorpsfeesten van Sexbierum-Pietersbierum, was er nog 225 contracten bijkrijgen via de braderie onhaalbaar.
 
MAAR voordat we ADSL helemaal opgeven, is de vraag aan iedereen die dit leest en nog geen contract heeft ingeleverd de volgende:
 
U heeft geen contract ingeleverd. Zou u wel een contract tekenen als u bijvoorbeeld via Tiscali een snelle aansluiting kan krijgen, voor de zekerheid uitgaande van 100 tot 200 euro eenmalige kosten? Voorbeeld abonnementen zijn:
 
Tiscali Start    19,95 euro per maand (384 kpbs download; 128 kbps upload)
 
Tiscali Surf     24,95 euro per maand (768kpbs download, 128 kbps upload)
                 19,95 in aktieperiode
 
Tiscali Family   39,95 euro per maand (2048 kbps download; 256kbps upload)
                 29,95 in de aktieperiode
 
In dat geval graag even dit emailtje beantwoorden met als tekst JA (ik zou dat wel willen) of NEE (ik wil dan nog steeds niet). Dus alleen als u nog GEEN contract heeft ingevuld, dan graag even uw antwoord maileln.
Waarom?
In deze dure tijden van euro, bezuinigingen, startend schooljaar hoorde ik veel geluiden dat men toch de kosten hoog vond. Daarom heeft naar ik vermoed ook een groep mensen besloten nog geen contract in te leveren. De aanbieding van Publishnet leek echten op dat moment de enig haalbare. Maar misschien zegt nu een grote groep wel dat een Tiscali Start of vergelijkbaar abonnement wèl interessant is.
 
Brief
Ik heb Tiscali een brief gestuurd waarin ik hen vraag om mij en 75 anderen aan te sluiten op ADSL. Tiscali is een bedrijf dat breed in de media adverteert met ADSL voor iedereen. Indien ze afwijzend reageren (gezien hun ADSL postcode check op de site ben ik daar bang voor), zal ik hen laten weten een klacht in te gaan dienen bij de Reclame Code Commissie indien ze niet op korte termijn ADSL zullen realiseren. Het vernieuwen van hun reclamecampagne (indien de klacht wordt gehonoreerd) kost hen veel meer dan bij ons aanleggen......
 
 
Verloop
De bedoeling was dat rond deze tijd een keuzen gemaakt was....aangezien het bedrijf in Leeuwarden zich voor WiFi heeft teruggetrokken (ze stoppen met nieuwe projecten omdat het allemaal niet haalbaar is gebleken), is er nog één kandidaat over: een bedrijf uit Bolsward. Alleen zijn er rond hun oplossing nog erg veel vraagtekens gerezen, waardoor hun oplossing twijfels geeft. Zaken als back-bone, overboekingsfactor, data-rates, Erlingfactor zijn zaken die u misschien niet zegt, maar aangeeft hoe men op economische wijze omgaat met de technische mogelijkheden. En als dat niet correct is, dan is òf het bedrijf in no-time failliet, òf de daadwerkelijke oplossing anders dan tot nu toe gepresenteerd. Ook wacht ik nu al een week op een moment dat ik even een uurtje langs kan komen, zonder teruggebeld te worden.....Al met al zijn er nog te veel vraagtekens om nu te beslissen.
 
Bijkomend probleem
Woensdag a.s. zal ik opgenomen worden in het ziekenhuis voor wederom een operatie, daardoor zal ik zeker 2 weken uit de roulatie zijn, bij een wat minder gunstig verloop langer. Daarom zal de komende periode wat mij betreft de actie even stil liggen.
 
TV
Degenen die op de informatie-avond van eind juni zijn geweest, hebben hem wel zien filmen: Herman Zeilstra. Hij is een pogrammamaker bij Fryslân TV en vroeg destijds of hij opnames mocht maken van onze aktie. Hij is bezig met een documentaire over internetten in Friesland en met name over de acties om ADSL, kabel of WiFi te krijgen. Afgelopen week heeft hij opnieuw opnames gemaakt....de laatste denk ik want op zondagmiddag 12 oktober aanstaande zal de documentaire uitgezonden worden op Nederland 1 (13.30 uur).
 
Tenslotte: techneuten
Misschien is de weg wel om zelf proberen WiFi te realiseren. Dat is een avontuur om niet alleen aan te pakken, maar met een flinke groep mensen die weten wat internet is, wat netwerken zijn, bijvoorbeeld IEE802.11 wat zegt enz enz. Dit is bijvoorbeeld gerealiseerd in dorpen als bijvoorbeeld Hichtum. Zijn er binnen onze groep personen die 1) minimaal enige kennis van zaken hebben 2) eraan mee willen werken 3) tijd beschikbaar ervoor hebben?
Specifieke deskundigheid is wel beschikbaar denk ik, dus het gaat erom of mensen bereid zijn en enige vaardigheid hebben.....
 
DUS
Zodra ik weer een beetje op de voeten ben (mogelijk over dire/vier weken), dan ga ik full-force verder. Wellicht is dan ook duidelijk of het bedrijf in Bolsward een serieus alternatief is. Helaas, ook ik had gehoopt dat nu begonnen kon worden....
 
Groeten,
 
Henk Broekhuizen
 

 


Last change: woensdag, december 03, 2003 22:08:16
http://sneller.doorhet.net         email