Omhoog

Mailing 4 juli 2003


U ontvangt dit mailtje omdat u zich heeft opgegeven voor sneller internetten in NW-Friesland. Mocht u dit mailtje onterecht ontvangen, zou u dan een antwoord willen sturen op dit bericht! Uw email adres is dan blijkbaar ten onrechte in de groep ingevoerd, wellicht door een type-fout. Dit is dus geen SPAM, maar informatie op verzoek!

Als het goed is, krijgt iedereen die zich heeft opgegeven deze email. Sommige emailadressen waren slecht leesbaar, dus als u van iemand die zich wel heeft opgegeven hoort dat hij/zij deze email niet hebben gekregen, laat ze dan even contact met mij opnemen.

 
Hallo sneller-internetters,
 
 
Afgelopen donderdagavond is dus de informatie-avond geweest. Aangezien ik inmiddels van een aantal mensen al de vraag kreeg hoe het verlopen is, hoeveel aanmeldingen er zijn en wat nu de aanbieding was, volgt nu een kort overzicht:
 
OPKOMST
Ongeveer 40 zijn totaal geweest naar schatting, helaas viel dit aantal wat tegen. Want ik hoopte dat iedereen die maar even twijfelde, of nog niet begreep wat de bedoeling is, zou komen. Wel zijn er voor die tijd al een ruime tien afzeggingen geweest door mensen met andere verplichtingen, zoals vakantie :) .
NB: later bleek dat het aantal totaal ongeveer 70 personen is geweest.
 
Van acht tot ongeveer tien uur heeft het geduurd, waarbij tijdens en na de presentaties er vele tientallen vragen zijn gesteld, die zo goed mogelijk zijn beantwoord.
Eén vraag met antwoord wil ik nog even toelichten:
Als u momenteel ISDN gebruikt en bijvoorbeeld bij aanleg van ISDN allemaal digitale toestellen speciaal voor ISDN heeft aangeschaft, dan is het van belang eerst goed te kijken wat de consequenties zijn als u bij aanleg van ADSL de ISDN lijn weer laat overzetten naar analoog. ALs u bijvoorbeeld VOX720 of VOX730 toestellen gebruikt, of een Quattrovox centrale heeft, dan kunt u die apparatuur niet meer gebruiken zodra u ISDN zou laten afsluiten!
AANBIEDING
Publishnet maakte donderdag j.l. bekend dat zij een aanbieding hebben, die voor ons actiegebied ook geldt mits vóór eind van het jaar ADSL wordt aangelegd en wel: de eerste drie maanden géén abonnementsgeld. Kijk voor de precieze voorwaarden op hun site.
 
AANTAL AANMELDINGEN
Ik kreeg gisteren uit Wijnaldum goede berichten.....Martin van der Veer meldde mij dat hij inmiddels tussen de 35 en 40 aanmeldingen in zijn bezit had. Dit zijn zowel de aanmeldingen van eerder (verzameld door Jolanda), als een stroom aanmeldingen van van de week. Te samen met de aanmeldingen die bij mij waren ingeleverd, leverde dat een totaal op van ongeveer 125. Donderdagavond zijn er voor centrale Sexbierum nog 8 nieuwe aanmeldingen binnengekomen, zodat we nu rond de 133 zitten. Verder zitten er ongeveer 10 tot 15 aanmeldingen nog in de pijplijn. 
Er is dus nog een lange weg te gaan, maar hopelijk levert de aanbieding van Publishnet nog extra aanmeldingen op.
 
MINIMUM AANTAL
Hierover is wat verwarring ontstaan, merkte ik na de avond.Wat van belang is, is het totaal aan abonnementsgeld per maand. Als er veel bedrijven meedoen met duurdere contracten, dan zijn er minder particulieren nodig. Dus veel bedrijven, dan veel minder particulieren nodig. Als 30 bedrijven in onze streken een zakelijke aansluiting nemen, dan zijn er nog maar zo'n 230 particulieren nodig.
 
VERDER VERLOOP
ADSL: er is nog steeds een duidelijke kans van slagen. Wel houdt het in dat we de mensen die we tot nu toe nog niet bereikt hebben (ondanks vele kranten-artikelen, GPTV, UM-krant, scholen-briefjes, posters) toch moeten proberen te bereiken. Een paar mensen hebben zich als vrijwilliger gemeld om eventueel nog eens heel Sexbierum, Pietersbierum en Wijnaldum een folder te bezorgen. Ook is het idee geopperd om met een kleine groep per straat huis-aan-huis te gaan en mensen te werven. Mochten er nog mensen bereid zijn om hieraan mee te doen, dan graag even bij mij opgeven. In dit stadium is gewoon veel mankracht nodig en gelukkig is er al een clubje mensen die mij langere tijd al bijstaan en meewerken aan bedenken en uitvoeren van acties.
 
Aangezien het ADSL-doel nog haalbaar is, lijkt het me zinnig om meteen na de zomervakanties nog eenmaal grote actie te houden om proberen het minimum aantal te halen. Uit de buitengebieden zijn HEEL weinig aanmeldingen, dus die zouden we apart moeten benaderen (ze hebben geen GPTV, geen UM-krant e.d.).
 
Verdere ideeën zijn welkom...
 
Groeten,
 
Henk Broekhuizen
 

 


Last change: woensdag, december 03, 2003 22:08:16
http://sneller.doorhet.net         email