Omhoog

Mailing 7 juni 2003

Beste belangstellenden,
 
Even weer een korte statusmelding van de situatie.
 
Dorpsbelang
Op zaterdag 7 juni zal in Silhouet (dorpsbelang Sexbierum/Pietersbierum) een artikel verschijnen over onze actie, met daarbij een inschrijfstrookje. De aangemelde personen hoeven uiteraard zich niet nog eens aan te melden.
Zaterdag 14 juni komt hetzelfde artikeltje ook in 'Fuottenein' (dorpsbelang Wijnaldum), maar dan zonder inschrijfstrookje (daarvoor was helaas geen ruimte).
 
Advertentie + info-avond
Op woensdag 18 juni komt er dan nog een oproep in de UM-krant, plus de aankondiging van een informatie-avond op donderdag 26 juni in dorpshuis It Waed. Die avond zal ik samen met iemand van Publishnet een korte presentatie geven van wat nu precies de bedoeling is en alle nog resterende vragen proberen te beantwoorden.
De media (kranten/TV) worden nog apart benaderd voor het opnemen van de info-avond in hun agenda's. Anders gaan potentiële deelnemers eerst weer op de info avond wachten.
 
Gezien de nabijheid van de gestelde sluitdatum van 1 juli zal dat de laatste aktiviteit zijn voor 'Nu of Nooit'
 
TENZIJ: huis aan huis?
Tenzij er nog een paar meer mensen zijn te vinden die eventueel in hun buurt huis-aan-huis zullen willen gaan om mensen te laten beslissen (niet echt overhalen, maar wel duidelijk maken: NU ADSL of NOOIT). Personen die hieraan mee willen werken, graag even een mailtje terug. Voor elk dorp heb ik al één enthousiasteling die zich alledrie hebben aangemeld, maar graag nog wat steun.
 
TV
Ik heb weer met Wout Gestel van GPTV gesproken....gezien het vluchtige medium van TV, is het niet zo geschikt om precies uit te leggen wat het allemaal inhoudt, maar ik heb zijn toezegging dat in ieder geval de aktie de komende periode zal worden genoemd, met een verwijzing naar de internetsite http://sneller.doorhet.net voor alle info.
Ook zal ik nog Fryslân TV benaderen, of zij er misschien even kort aandacht op willen vestigen.
 
Kranten
Ik ben nog van plan om met iemand van de Franeker Courant te gaan spreken, of zij er ook een redactioneel artikel aan willen besteden.
 
TUSSENSTAND
Er zijn momenteel voor centrale Sexbierum zo'n veertig aanmeldingen binnen, dus er zijn maar een paar aanmeldingen bijgekomen. Hopelijk komt de stroom op gang na uitkomen van Silhouet. Met veertig lijkt de eindstreep wel erg ver weg. Ken je dus mensen die wel willen, vraag hen of ze zich al hebben aangemeld, want zo af en toe blijkt dat men wel wil, maar nog geen formulier heeft ingevuld. En met alleen meningen kunnen we niets!
 
SITE
De site http://sneller.doorhet.net is vorige week weer wat bijgewerkt, met o.a. toelichting van het formulier: veel mensen begrepen niet waarom gevraagd wordt aan te kruizen
 
            O wel ADSL/geen WIFI         O wel ADSL, evt. WIFI
 
Toelichting is te bereiken via de formulierbladzijde, bij de keuze staat een link.
 
POSTER VOOR JE RAAM?
Op de site is bovendien een soort postertje in Word en als JPG toegevoegd. Misschien zou je deze willen afdrukken en deze dan voor het raam of zo willen hangen.
 
ANDERE CENTRALES
Gezien tijd richt ik me in deze fase even primair op centrale Sexbierum. Voor centrale Oosterbierum/Tzummarum/Firdgum zal ik straks nog wel verder gaan, maar het zou dan ook aardig zijn als iemand uit dat gebied een deel van de aktie wil overnemen. De website blijft wat mij betreft beschikbaar voor alle groepen die voor hunb centrale aktie willen voeren.
Centrale Ried en Minnertsga zijn qua abonnees waarschijnlijk te klein voor ADSL, met de huidige grens van 325.
 
 
Als er nog suggesties zijn, mail me!
 
Groeten,
 
Henk Broekhuizen
http://sneller.doorhet.net
 

 


Last change: woensdag, december 03, 2003 22:08:16
http://sneller.doorhet.net         email