Omhoog

Mailing 7 sept 2003


U ontvangt dit mailtje omdat u zich heeft opgegeven voor sneller internetten in NW-Friesland. Mocht u dit mailtje onterecht ontvangen, zou u dan een antwoord willen sturen op dit bericht! Uw email adres is dan blijkbaar ten onrechte in de groep ingevoerd, wellicht door een type-fout. Dit is dus geen SPAM, maar informatie op verzoek!

 
 
Hallo dorspsgenoten,
 
 
Zoals afgelopen woensdag in de UM-krant al stond vermeld, zou er een einde komen aan de aktie om via ADSL te internetten, als er niet minstens 100 formulieren waren ingeleverd bij mij. Reden is dat na deze week de afgesproken termijn zo-wie-zo zou aflopen. En dus alleen de braderie van komende woensdag was nog een mogelijkheid om de laatste vereiste formulieren binnen te krijgen. Aangezien nu blijkbaar van de reeds aangemelden slechts ongeveer de helft het contractformulier heeft teruggestuurd, is de grens voor ADSL (325 aanmeldingen) onhaalbaar ver weg.
 
Wellicht dat sommige mensen aanhikken tegen invullen van het formulier, vanwege de kosten en verplichting die men aangaat, of vanwege de onbegrepen kreten op het formulier, maar gezien het geringe aantal vragen dat bij mij binnen kwam, zal het eerder de kosten zijn. Jammer maar helaas, het is niet anders......
 
In mei j.l. stonden we al op het punt te kiezen voor WiFi. Dat is toen stilgelegd omdat ADSL een beter alternatief leek. Voor internetten via het draadloze netwerk WiFi was op dat moment een bedrijf in Leeuwarden als beste kandidaat gebleken. Inmiddels heb ik ook ook een aanbieder in Bolsward gevonden, die voor minder kosten een snellere mogelijkheid aan wil bieden. Bij dit bedrijf wil ik eerst nog op bezoek, om te beoordelen of zij voldoende basis hebben om een klus als de onze op goede wijze te volbrengen.
 
Beide bedrijven vragen een minimaal aantal van 25 deelnemers en aangezien we in het verleden dit aantal al haalden, is verder actievoeren hiervoor niet nodig. Daarom wil ik ook afzien van deelname aan de braderie. Ik wil in ieder geval iedereen die zich heeft aangemeld om een bijdrage in de bemanning te leveren, hartelijk bedanken voor hun aanbod.
 
Ik hoop binnen een week meer te weten van het bedrijf in Bolsward en daarna zal ik een voorstel doen aan diegenen die zouden willen internetten via WiFi.
 
Even de gegevens van internetten via WiFi:
Bedrijf 1) Leeuwarden
    256kbps download, 128 kbps upload (de helft dus van ADSL)
    42 euro per maand
    circa 250 euro eenmalige kosten
    minimaal 25 personen deelnemen
 
Bedrijf 2) Bolsward
    1024kbps download, 512 kbps upload (dit wil ik nog onderzoeken of dit waargemaakt kan worden!)
    32 euro per maand
    minimaal 25 personen deelnemen
 
Beide bedrijven zullen via straalverbindingen ons aansluiten, zodat dus ook de game-fanaten onder ons goed mee kunnen komen!
 
U begrijpt dat bedrijf 2 de beste aanbieding lijkt te hebben: meer snelheid voor minder kosten. Wel wil ik vanzelf beide alternatieven op juistheid en haalbaarheid bekijken. Daarna zal ik u de precieze mogelijkheid voorleggen en kan iedereen beslissen wat hij/zij doet.
 
De aanmeldingen voor WiFi zoals op het eerste formulier gedaan zijn, u hoeft dus op dit moment geen nieuwe formulieren in te leveren. Als u nog nooit heeft aangegeven dat u wel WiFi wilt, geeft u dan nog even bericht per email met daarbij u naam en adres (niet elk email adres is even duidelijk).
 
 
Groeten,
 
Henk Broekhuizen
 
 
 

 


Last change: woensdag, december 03, 2003 22:08:16
http://sneller.doorhet.net         email